Hans, Hannie en Yarno

HANS BERKERS

Ik ben geboren op 19 mei 1956 in Heeze, vlak bij Eindhoven. Ik ben de oudste uit een gezin dat uiteindelijk ging bestaan uit 4 jongens en 2 meisjes.

Mijn vader was muzikant bij fanfare St. Nicasius in Heeze. De liefde voor de muziek bracht hij op al zijn kinderen over. Al zijn zonen werden lid van diezelfde fanfare maar ook mijn 2 zussen zijn muzikaal. Ook mijn vrouw en een van mijn zwagers zijn (of waren) lid van diezelfde fanfare.

Hans en de NicasiusbendeBij die fanfare groeide ik dus op en ik speelde er vanaf het begin altsax. Eind 2016 eindigde mijn lidmaatschap van deze fanfare. Van 2007 tot eind 2016 was ik ook 2e dirigent van deze fanfare.

Van 2008 tot eind 2016 was ik dirigent van de jeugd van deze fanfare, De Nicasiusbende

Hans Berkers bij het ATKMijn diensttijd bracht ik door bij het Artillerie Trompetter Korps in Harderwijk. In die tijd (1977) was dit een fanfare die bestond uit 40 dienstplichtige muzikanten. Ook daar speelde ik altsax. Op de foto ziet u mij staan tussen een aantal van mijn toenmalige collega's.

Ik ben ook nog enkele jaren lid geweest van de "Politie Muziekvereniging Brabant-ZO". Daar heb ik van dichtbij kennis gemaakt met alle ins en outs van een harmonie.

Na verloop van jaren begon ik steeds meer geïnteresseerd te raken in het schrijven van muziek. Ik begon met kleine stukjes voor de kapel "Double Dutch" die een onderdeel is van fanfare St. Nicasius. Later ging ik ook voor de fanfare, harmonie en brassbands schrijven. Uiteindelijk heeft dit geleid tot de werken waarmee u via deze site kennis kunt maken.
In alle opzichten (als muzikant maar ook als arrangeur / componist) ben ik autodidact. Ik heb echter heel veel geleerd van mijn collega muzikanten en van de dirigenten waaronder ik heb mogen spelen.

Ik hoop dat u van mijn muziek geniet zoals ik genoten heb van het schrijven ervan.

Login - Leerlingen

Klik hier voor: Leveringsvoorwaarden; Privacy Statement; Disclaimer.
Op verzoek worden deze als *.pdf bestand gemaild, stuur daarvoor een email .